Cookie- och Sekretesspolicy
Apple iPhone 7

Därför gillar vi nya iPhone 7

Det har verkligen rört på sig på kamerafronten hos nya iPhone 7. Bland annat kan du nu få ut ännu mer av kameran i bildbehandlingen.

  • 08.09.2016

Under onsdagskvällen lanserade Apple nästa generation av iPhone, och på kamerafronten kommer iPhone 7 med massor av spännande nyheter.

iPhone 7 har ett nytt objektiv med en ljusstyrka på F1.8, där föregångaren är på F2.2. Det betyder att man nu får in upp till 50 procent mer ljus till sensorn jämfört med föregångaren iPhone 6s. En ny blixt är 50 procent starkare och anpassar färgen efter omgivningarna.

Det har även tillkommit optisk bildstabilisering på iPhone 7, vilket annars har varit reserverat för de större Plus-modellerna. Stabiliseringen sägs göra det möjligt att använda slutartider som är tre gånger längre än hos föregångaren.

Äntligen råformat

Bildsensorn på huvudkameran i iPhone 7 är fortfarande på 12,0 megapixel, men den har blivit snabbare och effektivare. Frontkameran är nu på 7,0 megapixel jämfört med 5,0 hos iPhone 6s. Kameran har även en ny bildprocessor som bland annat sägs ge snabb fokusering samt ge snyggare bilder.

Det vi är allra gladast över är dock möjligheten att fotografera i råformat med iPhone 7. Detta ger mycket bättre förutsättningar för att förbättra bildkvaliteten i den efterföljande bildbehandlingen.

Apple iPhone 7 Plus & iPhone 7

Den större versionen iPhone 7 Plus har fått två kameror som sitter alldeles intill varandra. Den ena har ett vidvinkelobjektiv, medan den andra har ett teleobjektiv. Därmed får man 2x optisk zoom, och man kan även använda upp till 10x digital zoom. Man kommer även att kunna ta bilder med en kraftig bakgrundsoskärpa med iPhone 7 Plus. Det kräver dock en uppdatering som kommer senare i höst.

iPhone 7 och iPhone 7 Plus kan förbeställas från den 9 september och kan köpas från den 16 september. De finns tillgängliga med 32, 128 och 256 GB. Om du har någon av de tidigare iPhone-modellerna kan du för övrigt ladda ner nya iOS 10 från och med den 13 september.

Bland övriga förändringar i iPhone 7 hittar man:

  • Live Photo-bilder kan nu beskäras, redigeras och användas i andra appar.
  • Telefonen är stänk- och vattentät.
  • Skärmen är 25 procent klarare och har en större färgrymd.
  • Mobilen har inbyggda stereohögtalare.
  • Kontakten för hörlurar är borta. I stället ansluter man hörlurarna via Lightning-kontakten. Det ingår adapter.
  • Ny A10-processor är dubbelt så snabb som den tidigare A9.
  • Batteriet klarar i genomsnitt två timmar längre per dag.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss