Cookie- och Sekretesspolicy

Apple väcker glömda minnen till liv

Med hjälp av artificiell intelligens och 11 miljarder beräkningar per bild väcker Apples nya operativsystem iOS 10 för iPhone sedan länge glömda fotominnen till liv.

  • 14.06.2016

Med det nya operativsystemet iOS 10 för iPhone utnyttjar Apple sin A-processor till max för att hitta sammanhang i de bilder som man kanske har sparat men glömt bort på sin iPhone.

Varje bild analyseras med 11 miljarder beräkningar, och i kombination med artificiell intelligens ska detta göra det möjligt att organisera bilderna efter ansikten, föremål och platser.

Apple är noga med att påpeka att alla beräkningar sker på användarens enhet, och inga data skickas tillbaka till Apples servrar.

Video med bortglömda ögonblick

Med hjälp av appen Photos Memories kan man återuppleva tidigare och möjligtvis bortglömda händelser i sitt liv och placera personer och platser i sammanhang oberoende av tidpunkt.

Memories skapar också en liten film över tidigare händelser med övergångar och musik, och det går även att redigera filmen i efterhand.

Både Facebook och Google har liknande möjligheter för att återuppleva tidigare händelser, men Apple har velat gå lite längre och lägga samman innehåll under teman som stränder, vandringsturer eller under rubriker som ”häng” och ”upplyftande”. En speciell inriktning är ”Epic” som gör om den skapade filmsekvensen till en trailer för en actionfilm.

iOS blir tillgänglig som en gratis uppdatering till iPhone 5 och nyare iPhone-lurar under hösten. Här kan du läsa mer om uppdateringen till iOS 10.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss