Cookie- och Sekretesspolicy
Fler dödas av selfies än av hajangrepp

Fler dödas av selfies än av hajangrepp

Tendensen att ta bilder av sig själv har andra och mer allvarliga konsekvenser än bara dåliga bilder. Nu har selfie-vågen även visat sig vara livsfarlig, och har lett till inte mindre än 12 dödsfall hittills under 2015.

  • 23.09.2015

Minst 12 människor har under 2015 omkommit i samband med selfies. Det är fler än vad planetens alla hajar kan få äran för att ha tagit av daga.

Det är i synnerhet fall som har orsakat de tragiska händelserna när folk har velat föreviga sig själva. Bland annat har en turist fallit nedför trappan framför Taj Mahal och förolyckats vid ett försök att ta en selfie. Men även tågkollisioner, tjurangrepp, björnöverfall, ormbett och pistololyckor står för en del av dödsfallen.

I Ryssland upplever man problemet med farliga selfies som så stort att det ryska inrikesministeriet i somras utförde en kampanj som skulle varna för problemet. I kampanjen avråddes folk bland annat från att försöka ta selfies uppe på tåg, på hustak och i högspänningsmaster.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss