Cookie- och Sekretesspolicy

Får iPhone 7 en dubbelkamera?

Det florerar massor av rykten om nästa iPhone, bland annat när det gäller kameran. Vi har samlat de viktigaste av dem här, och så finns det även nyheter för dem som har någon av de befintliga modellerna.

  • 13.01.2016

Vi får nog vänta till i sommar eller höst förrän Apple presenterar nästa generation av iPhone, men redan nu florerar massor av rykten om vad nästa modell, som med största sannolikhet kommer att heta iPhone 7, har att komma med.

Ryktena går bland annat ut på att telefonen kommer att bli tunnare. Enligt MacRumors sker detta bland annat genom att avlägsna kontakten för hörlurar. I stället kan man använda Lightning-kontakten eller Bluetooth när man ska lyssna på musik. MacRumors påstår också att telefonen kan tillverkas av kompositmaterial i stället för aluminium, vilket sägs göra att den tål vatten bättre.

Några av de vildaste ryktena går enligt MailOnline ut på att den kommande modellen kommer att få en kamera med två objektiv, vilket sägs bidra till en bättre bildkvalitet. Som källa anges Apple-bloggaren John Gruber som har pratat om det i podcasten The Talk Show.

Det har nyligen framkommit att Apple har sökt patent på ett kamerasystem med två kameror, där den ena har vidvinkel och den andra har tele, så att man ta två bilder samtidigt eller få bättre bildkvalitet. Vi är dock inte övertygade om att dubbelkameran eller dubbelobjektivet kommer redan i iPhone 7.

Om Apple följer sin tidigare lanseringsstrategi kommer telefonen att få en ny formgivning. Vi förväntar oss också att det kommer både en iPhone 7 och en större iPhone 7 Plus. För övrigt ryktas det att Apple redan under den första hälften av 2016 kommer att lansera en mindre iPhone 6c.

Om vi bortser från ryktena är Apple säkerligen på gång med en uppdatering till de befintliga iPhone-modellerna. De har nämligen presenterat iOS 9.3 som bland annat omfattar funktionen Night Shift som utifrån tid och plats ändrar färg på skärmljuset så att det blir varmare när mörkret faller utomhus. Ett flertal studier har nämligen visat att det klara, blåaktiga skenet kan göra det svårare att somna.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss