Cookie- och Sekretesspolicy

Bättre bilder med mobilen

Tack vare fenomenal upplösning och kraftfulla processorer är de nya smarttelefonerna på god väg att konkurrera ut kompaktkameran. Se här hur du utnyttjar den nya tekniken.

  • 23.09.2014

Ladda ner filen här.

Många fotografer tar till mobilen framför kompaktkameran när spegelreflexutrustningen har lämnats hemma. Det beror bland annat på att kamerorna i moderna mobiltelefoner nu ger en imponerande hög bildkvalitet. Det gäller t.ex. telefoner som Nokia Lumia 1020, som bjuder på sensationella 41,3 miljoner pixlar och ett objektiv från Carl Zeiss, samt Iphone 5S med den blixtsnabba A7-processorn. Förutom den riktigt fina bildkvaliteten är det lätt att genom telefonen dela sina bilder med släkt och vänner via tjänster som Facebook och Instagram. På tjänsten Flicker tas merparten av den dagliga bilduppladdningen nu med Iphone.

Oavsett om du äger den ena eller den andra telefonen finns det vissa tekniker som du gärna kan använda. I artikeln går vi igenom både enkla tekniker och avancerade möjligheter. Det gäller t.ex. panorama och HDR. Du kan också se vilken extrautrustning du bör ha om du vill skämma bort telefonen och ta annorlunda bilder.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss