Cookie- och Sekretesspolicy

Nu blir kompaktkameran utmanad på allvar

Med nya Samsung Galaxy S4 zoom trampar telefonen in på kompaktkamerornas revir. Bland de unika funktionerna märks 10x optisk zoom och annat godis för fotografen.

  • 18.06.2013

När vardagens händelser ska förevigas sträcker sig många efter smarttelefonen snarare än en traditionell kompaktkamera, men med den har man oftast långt ifrån samma möjligheter som man har med den äkta varan. Detta ändrar Samsung dock på med sin nya Galaxy S4 zoom.

Telefonen har nämligen hela 10x optisk zoom, vilket motsvarar 24-240 mm. Den har inbyggd bildstabilisering, och objektivet har en ljusstyrka på F3.1-6.3. Bakom objektivet sitter en bakbelyst cmos-sensor på 16,0 megapixel. Sensorstorleken är 6,2 x 4,6 mm, vilket är samma som hos många billiga kompaktkameror.

Iso kan komma upp till 3200, och man kan ta fyra bilder i sekunden med autofokus. Det går till och med att, förutom helautomatiken, använda manuellt program samt bländar- och slutartidsprioritet. Runt objektivet sitter en ring som man bland annat kan använda för att zooma, och som dessutom kan aktivera olika funktioner i telefonen.

Förutom kamerafunktionerna är Galaxy S4 zoom en tvättäkta smarttelefon med Androids senaste operativsystem, Jelly Bean. Telefonen finns både med och utan 4G. 4G-versionen kommer ut i butikerna i september till ett rekommenderat pris på 5300 kronor, medan 3G-versionen kommer i augusti och kostar 4800 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss