Cookie- och Sekretesspolicy

Android-kamerorna har landat

Kolla mejlen, lyssna på musik och dela dina bilder på webben meddetsamma utan andra hjälpmedel än din kamera. Två nya modeller ger oss en inblick i hur framtidens kameror ser ut.

  • 09.02.2013

Ladda ner filen här.

Många av oss har stor glädje av smarttelefonens trådlösa funktioner, både när det gäller att kunna kolla mejlen eller Facebook och när det handlar om delning av bilder. Hittills har man varit tvungen att kompromissa med bildkvaliteten, men det har tillverkare som Nikon och Samsung nu ändrat på. I och med lanseringen av Coolpix S800c och Galaxy Camera kan man nämligen köpa en kompaktkamera med många av de trådlösa funktioner som även finns i en smarttelefon. De två modellerna är försedda med operativsystemet Android som också används i mobiltelefoner från exempelvis HTC och Samsung. Det betyder att man kan hämta och installera massor av appar till bland annat bildbehandling och organisering. Man kan också använda den tryckkänsliga skärmen på samma vis som när man använder sin smarttelefon.

Vi tittar närmare på de nya kameramodellerna från Nikon och Samsung med den nya tekniken. De utgör dock bara förtruppen, för Polaroid är också på gång med en systemkamera baserad på Android. Här får du en bra översikt över de rent fotomässiga möjligheterna.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss