Cookie- och Sekretesspolicy

Massor av kameranyheter från Fujifilm

Inbyggd gps, större dynamiskt omfång och många bilder per sekund är några av de mest intressanta egenskaperna när Fujifilm släpper ett flertal nya kameror.

  • 05.01.2011

Fujilfilm har bland annat uppdaterat sin superzoomkamera Finepix HS20 till en ny modell med beteckningen EXR, vilket signalerar att kameran har fått en ny EXR cmos-bildsensor med en upplösning på 16,0 megapixlar. En annan nyhet är att kameran har funktionen Dynamic Range, vilket innebär att en bild med större dynamiskt omfång från skuggor till högdagrar automatiskt sätts samman av två olika exponeringar. Detta uppges ge nästan ett exponeringssteg större omfång och ökar alltså detaljrikedomen i kontrastrika motiv. Skärmens upplösning har ökats till 460.000 punkter från tidigare 230.000.

En annan spännande nyhet är kompaktkameran Finepix F550 EXR, som också har en EXR cmos-bildsensor på 16,0 megapixlar och Dynamic Range-funktionen. Kameran är även utrustad med gps och har 15x optisk zoom som ger ett brännviddsomfång på motsvarande 24 till 360 mm. Dessutom kan den ta åtta bilder i sekunden.

Den inbyggda gps-funktionen finns även i Fujifilms nya vattentåliga modell, Finepix XP30. Den kan användas ner till fem meter under vattenytan, och den överlever ett fall från 1,5 meters höjd. Och om man vill fotografera utomhus på sportlovet klarar den ner till tio minusgrader. Den har 5x optisk zoom som motsvarar 28 till 140 mm, och upplösningen är 14,2 megapixlar.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss