Cookie- och Sekretesspolicy

Marknadens bästa bildkvalitet

Ingen kameratyp ger finare bildkvalitet och större allsidighet än fullformatskameran. Här testar vi sex av de mest spännande högaktuella modellerna just nu. Kvaliteten är i toppklass, och striden om en medaljplats är hård.

  • 27.10.2015

Ladda ner filen här.

Kameror med fullformatssensor blir ständigt allt mer populära. Senast har det kommit spännande modeller från både Canon och Sony, och det är därför spännande att se hur EOS 5DS och Sony Alpha7R II med gigantisk upplösning klarar sig i konkurrensen.

Det är främst två saker som gör att vi älskar fullformatskamerorna. Det är för det första den säkerhet som det innebär att fota med en kamera som ger bra bilder i alla lägen. För det andra är det nöjet i att öppna råfilerna där det finns tillräckligt med bilddata för att man ska kunna plocka fram detaljer i de djupaste skuggorna och där skärpa och detaljåtergivning kan bli något av det bästa på marknaden överhuvudtaget.

Intresset för fullformat är stort, och det har aldrig funnits fler modeller att välja mellan. De sex vi testar här har valts ut som våra bästa förslag till vad en fotoentusiast på jakt efter en allroundkamera kommer att få mest glädje av. Bland de sex testkamerorna är det skillnad på bildkvaliteten, men de stora skillnaderna ligger på annat håll.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss