Cookie- och Sekretesspolicy

Världens minsta med stor zoom

Med Sonys nya Cybershot HX50 får man både ett rekordstort zoomomfång i en kompakt förpackning samt ergonomi som har anpassats till entusiasten.

  • 29.04.2013

Om du vill få med dig riktigt mycket tele i en kompakt kamera är Sonys Cyber-shot HX50 ett självklart val. Enligt tillverkaren är den nämligen världens minsta och lättaste kamera med 30x optisk zoom som når ända från 24 mm vidvinkel till 720 mm tele.

Den nya kameran är bara 10,8 x 6,4 x 3,8 cm och har en Exmor R-sensor med en upplösning på 20,4 megapixel. Den har även inbyggd optisk bildstabilisering som är dubbelt så effektiv när det gäller att motverka skakningar än den som satt i föregångaren Cybershot HX200V, och autofokus sägs också vara dubbelt så snabb i den nya modellen.

Cybershot HX50 kan ta tio bilder per sekund och har fått en tillbehörssko där man kan sätta en extern blixt, stereomikrofon eller oled-sökare. För entusiaster finns det dessutom en speciell knapp för att ställa in exponeringskompensationen. Skärmen är på 3,0 tum och har en upplösning på 921 600 punkter.

Kameran finns i två versioner. DSC-HX50 kostar 3699 kronor, medan DSC-HX50V med gps kostar 3899 kronor. Båda kamerorna har wi-fi och kommer ut på marknaden i mitten av maj.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss