Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Sony Cyber-shot DSC-RX100

Flera tillverkare har lanserat kompaktkameror med stor sensor. Sonys första alternativ i klassen har en ljusstark optik och sätter en ny standard när det gäller kompakt design. Läs mer om Sony Cyber-shot DSC-RX100.

  • 01.11.2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om Sony Cyber-shot DSC-RX100.

Sonys senaste toppmodell bland kompaktkamerorna är intressant av flera skäl. Det första som imponerar är kamerans minimalistiska design med hus och knappar av metall. Cyber-shot DSC-RX100 är en fin och exklusiv kamera som väldigt få av konkurrenterna kan mäta sig med rent estetiskt. Under motorhuven hittar man dessutom en nydesignad cmos-sensor som mäter 13,2 x 8,8 mm, vilket är fyra gånger så mycket som en vanlig sensor i en kompaktkamera. Nikons 1-serie har en bildsensor i motsvarande storlek. Vi är dock en bra bit från den sensorstorlek som man t.ex. hittar i Powershot G1 X, där bildsensorn mäter 18,7 x 14,0 mm.

Också kamerans Carl Zeiss-objektiv, som har en maximal bländare på F1.8, är imponerande. I samarbete med den stora bildsensorn ger bländare F1.8 rika möjligheter att ta bilder med litet skärpedjup. Man kan dock använda F1.8 bara vid 28 mm, då bländaren sjunker till F3.0 redan vid 35 mm och F4.9 vid 100 mm. Därför kan man tyvärr inte utnyttja den stora bländaren och det lilla skärpedjupet till porträttbilder. Kamerans 3,6x optiska zoom täcker området 28–100 mm, vilket säkrar att man kan ta fina bilder av landskap och arkitektur samt hyggliga porträtt med brännvidder mellan 50 och 100 mm.

Ladda ner filen här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss