Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Ricoh GR

Här är kameran för de fotoentusiaster som har suktat efter ett kompakt alternativ till sin spegelreflexkamera. menyn är inte mindre än suverän, men sensorn har en utmaning i motljus.

  • 23.09.2013

Ladda ner filen här.

Här på redaktionen har vi haft ett gott öga till Ricoh ända sedan de 1996 tog fram den ultrakompakta GR1 med ett ytterst skarptecknande objektiv. Därefter försökte de med varierande framgång överföra sin analoga design till den digitala Ricoh GR Digital-serien, som såg dagens ljus 2005. Det är dock först nu med GR som Ricoh på allvar spänner musklerna igen. GR har en fast brännvidd på 28 mm, en upplösning på 16,1 megapixel och en bildsensor i APS-C-storlek. Kameran är inte större än de tidigare GR Digital-modellerna, men ändå är bildsensorn nio gånger större. Om man tycker att 28 mm är en litet väl stor vidvinkel kan man välja en beskärning till 35 mm i kamerans meny, vilket dock får upplösningen att sjunka till 10,0 megapixel.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss