Cookie- och Sekretesspolicy

Test av Pentax MX-1

MX-1 är Pentax första kompaktkamera i lyxklassen. En robust kamera med en nostalgisk retrodesign och ett objektiv som tecknar formidabelt skarpt. Ett par saker kunde dock vara bättre.

  • 09.06.2013

Ladda ner filen här.

MX-1 är en rakt igenom retrodesignad kamera, inspirerad av den analoga klassikern Pentax MX, som firade triumfer från 1976 till 1985.

Med en vikt på 391 gram är MX-1 en överraskande tung och robust kamera. Huset är tillverkat i mässing och belagt med gummi. Det blir säkerligen bara snyggare när det får lite patina. Upplösningen på cmos-sensorn är 12,0 megapixel. Trots den relativt låga upplösningen imponerar detaljgraden, som är fin upp till iso 1600, då bruset blir synligt. Det är bra att brusreduceringen inte någon gång gör bilderna oskarpa. Å andra sidan förekommer en del kromatisk abberation som syns som lila konturer i övergångar mellan ljust och mörkt. Detta är dämpas dock enkelt i ett bildbehandlingsprogram.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss