Cookie- och Sekretesspolicy
Olympus Tough TG-1 iHS

Starkt objektiv i robust fickkamera

Olympus är klara med en ny toppmodell bland sina robusta och vattentäta Tough-kameror. Ett nytt tillbehör utökar objektivets möjligheter, och på en viktig punkt blåser det konkurrenterna av banan.

  • 09.05.2012

Olympus var bland de första som tillverkade robusta kameror som tål vatten, kyla och stötar, och nu kommer företaget med en ny toppmodell i sin Tough-serie. Tough TG-1 iHS är ännu tuffare än de tidigare modellerna och klarar att dyka till 12 meters djup. Dessutom klarar den ett tryck på 100 kilo, ett fall från två meters höjd och en temperatur på minus 10 grader. Och den skiljer sig från konkurrenterna på en rad punkter.

Speciellt objektivet är intressant. Det har nämligen en ljusstyrka på imponerande F2.0. Därmed är det mer än dubbelt så ljusstarkt som konkurrenterna. Det ger ännu bättre möjlighet till skarpa bilder i svagt ljus, t.ex. under vattnet. Det är dock bara i vidvinkelläge som man kommer ner på F2.0. I teleläge är den största bländaröppningen F4.9.

Dessutom kan man utrusta kameran med en vattentät fisheye-konverter, så att man får med mer på bilderna under vattnet. Försättslinsen kan – liksom kameran &ndash också användas på land. Bland tillbehören hittar man också en vattentät telekonverter, så att man i stället för kamerans eget brännviddsomfång på 25–100 mm får 43–170 mm.

Skärmen är på 3,0 tum med en upplösning på 610 000 punkter, och kameran har inbyggd gps, kompass och djupmätare. Tough TG-1 iHS har en bakbelyst cmos-sensor på 11,8 megapixel. Sensorn och den förhållandevis beskedliga upplösningen skulle kunna tyda på att kameran är bra på att hantera brus vid högt ISO, och man kan också gå ända upp till ISO 6 400 med kameran, som har ett rekommenderat prisläge på ca 4 500 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss