Cookie- och Sekretesspolicy

Sony pressar konkurrenterna

Med två nya avancerade Cybershot-kameror ger Sony de övriga tillverkarna något att fundera över.

  • 27.06.2013

Cyber-shot RX1R är en ny version av världens första kompaktkamera med fullformatssensor, nämligen Cyber​​shot RX1. Den nya modellen med efternamnet R påminner en hel del om föregångaren och har samma upplösning på 24,3 megapixel. I likhet med många spegelreflexer har RX1 ett optiskt lågpassfilter framför bildsensorn, som tar bor oönskad moaré och färgartefakter.

Som en nyhet har detta filter avlägsnats från RX1R, vilket enligt tillverkaren gör det möjligt för kameran att fånga de minsta detaljerna felfritt, utan oskärpa eller färgspridning. För att kompensera för det bortrationaliserade filtret har kamerans bildprocessor optimerats. Cybershot RX1R kostar 25 000 kronor.

Den andra nyheten är Sony Cyber​shot RX100 II som har en slimmad design i lätt och stark aluminium. Det gör kameran lämplig att ta med på resan för kvalitetsmedvetna fotografer som vill ha bilder i spegelreflexkvalitet samt möjlighet att använda manuella funktioner.

RX100 II bygger i hög grad på RX100, och båda modellerna klarar av de mest krävande ljusförhållandena. Den nya kameran har en nyutvecklad bakgrundsbelyst Exmor R 1” cmos-sensor som ger ökad känslighet samtidigt som bildbruset minskar i omgivningar med svagt ljus. Objektivet är ett F1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T* som backar upp sensorn när mörkret faller på.

Detta är även Sonys första kamera med Near Field Communication, så att man lätt ansluter kameran med kompatibla smarttelefoner och surfplattor med Android. Priset för Cybershot RX100 II beräknas hamna runt 6800 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss