Cookie- och Sekretesspolicy

Sony Cybershot DSC-TX55

Ett stort zoomområde och massor av pixlar är inte precis vad man väntar sig av en fickkamera som bara är 1,3 centimeter tunn. Men nyheten från Sony är späckad med överraskningar.

  • 02.12.2011

En Iphone är nästan stor och klumpig jämfört med Sonys nya TX55. En titt på specifikationerna avslöjar också att det rör sig om en extremt liten och slimmad kamera. Sony har kämpat för varje millimeter. Där nästan alla kameror i dag använder SD-kort, använder TX55 ett microSD-kort på bara 12 x 16 mm. Det låter kanske bökigt, men det är bara tills man får reda på att man kan få 16 gigabyte för cirka 200 kronor. Och detta visar sig gälla i största allmänhet för TX55; det som ser tvivelaktigt ut från början visar sig fungera bra i praktiken. Ett annat exempel är det lilla, fyra millimeter tunna batteriet som faktiskt ger de utlovade 250 bilderna.

Betyg: 84%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 17 som finns i butik nu.
BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Slutsats:

TX55 från Sony är en slimmad fickkamera som nästan inte tar någon plats, och bildkvaliteten överraskar positivt med en imponerande detalj-
återgivning och utmärkt färgåtergivning. Kamerans kraftiga vidvinkel är också ett plus. Men vi har svårt att greppa om den hala kameran, och vi saknar en stativgänga.

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss