Cookie- och Sekretesspolicy

Slimmat Ixus-flaggskepp med 12x zoom

Canon har ändrat på optikens uppbyggnad i nya Ixus 1100 HS, så att den har blivit kompaktare och har fått mer zoom

  • 23.08.2011

Den japanska kameratillverkaren har hittills stått emot lösningen med att placera objektivets linser på längden inne i kamerahuset, men nu har de anammat den, så att deras nya kompakta flaggskepp både har blivit mer slimmad än föregångaren Ixus 1000 HS och samtidigt ger mer zoom.

Canon utropar glatt kameran till världens tunnaste med 12x zoom. Objektivet täcker området från 28 mm till 336 mm, och trots detta är Ixus bara 2,19 cm tjock. Upplösningen är på 12,1 megapixlar, och kameran använder en cmos-bildsensor som håller bruset under kontroll.

Dessutom har den optiska bildstabiliseringen förbättrats, så att kameran själv kan välja mellan sju olika metoder för att få de skarpaste bilderna, oavsett om det gäller makro eller action. Skärmen är på 3,2 tum, den är tryckkänslig och den har en upplösning på 460 000 punkter. Video spelas in i Full HD. Det rekommenderade priset ligger på 4000 kronor, och du kan läsa mer om nyheten här.

Canon är också klara med den kompakta zoomkameran Powershot SX150 IS som har 12x zoom och en upplösning på 14,1 megapixlar. Den här nyheten täcker också zoomområdet från 28 mm till 336 mm, och kan precis som Ixus-toppmodellen känna igen motivet och automatiskt välja det bästa möjliga motivprogrammet bland de totalt 32 inbyggda programmen. Du kan läsa mer om Powershot SX150 IS här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss