Canon G1 X test

Se våra testbilder med Canon G1 X

Vi kan redan nu avslöja en del om hur nyheten klarar skärpan och högt ISO.

12 januari 2012

Vi är några av de allra första i hela världen som har fått känna på den färdiga versionen av Canon-nyheten GX 1. Ergonomiskt påminner kameran mycket om Powershot G12, men det är mer tyngd i den, särskilt på grund av det stora och robusta objektivet. Autofokusen funkar hyggligt snabbt och är precis.

Vi är redan igång med den stora recensionen, men vi vill inte att våra läsare ska gå miste om våra snabbtagna testbilder och de första intrycken av bildkvaliteten. Vi har t.o.m. fått en splitter ny version av Canons råkonverterare Digital Photo Professional, som kan öppna och konvertera råfiler från den spännande Canon-nyheten.

Och låt oss redan nu få det sagt: den stora sensorn i G1 X gör oss inte besvikna. Bilderna är skarpa och mycket detaljerade vid lågt ISO, och bildkvaliteten är rätt bra vid högt ISO.

Men kolla själv; klicka på testbilderna för att få se bilderna i full upplösning. Tänk på att originalfilerna i jpeg har liggande format, då vi inte ville rotera dem och riskera ens den minsta förändring av dem.

Här är testbilden vid ISO 100 tagen direkt från kameran som jpeg:

Canon G1 X ISO100

Här är samma testbild tagen vid ISO 1 600. Återigen tagen direkt från kameran som jpeg:

Canon G1 X ISO1600

Och nu till det spännande. Här är testbilden vid ISO 12 800. Först tagen direkt från kameran som jpeg:

Canon G1 X ISO12800

Sedan samma testbild vid ISO 12 800 i råformat och konverterad med Digital Photo Professional:

Canon G1 X ISO12800raw

Alla bilderna är tagna med programmet P och med stativ. Vi publicerar den stora recensionen i tidningen så snart vi är klara med den.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av