Cookie- och Sekretesspolicy

Resklar med Panasonic

Panasonic har uppdaterat sin toppmodell bland kompakta resekameror. Lumix DMC-TZ40 har 20x zoom, förbättrad bildstabilisering och praktiska trådlösa möjligheter.

  • 10.01.2013

Om man behöver en kompaktkamera som kan fungera som komplement på semesterresan har Panasonics eleganta TZ-serie länge varit en bra och populär fickkamera fullspäckad med ny teknik och praktiska funktioner. Detta gäller också för det senaste nytillskottet. Lumix DMC-TZ40 följer nämligen TZ30 hack i häl och har använt den slimmade formgivningen och det starka zoomobjektivet med 20x zoom som täcker området 24-480 mm.

Kameran har inbyggda HDR- och panoramafunktioner, och den är späckad med effektfilter. Som många andra Panasonic-kameror har TZ40 funktionen Intelligent Auto, eller iA, som bland annat omfattar en ansiktsigenkänningsfunktion som kommer ihåg vänner och familj. Den har även inbyggd gps med kompass och höjdmätare, och man kan lägga in sin resrutt på kartan.

För att kunna tillmötesgå de ökande kraven på möjligheter att omedelbart kunna dela med sig av sina bilder på Internet har TZ40 försetts med wi-fi. Man kan med andra ord trådlöst överföra bilderna till sin smarttelefon för att sedan ladda upp dem till Facebook eller andra sociala media. Man kan dessutom fjärrstyra kameran från sin telefon. Entusiasterna kan fröjda sig över kamerans många manuella inställningar, men får fortfarande finna sig i att inte kunna fotografera i råformat.

Panasonic har även lanserat Lumix DMC-TZ35 som är en enklare version av TZ40. Här är upplösningen på 16,1 megapixel och man får klara sig utan wi-fi-funktionen. Det har ännu inte släppts några prisuppgifter till de två kamerorna som kommer att komma ut i butikerna någon gång under våren.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss