Cookie- och Sekretesspolicy
Panasonic Lumix DMC-FZ38

Recension av Panasonic Lumix DMC-FZ38

Panasonic FZ38 kan få den mest inbitna systemkameraanvändare att tveka när det är dags att packa resväskan. Bildkvaliteten är nästan lika bra som hos en systemkamera, och zoomomfånget är helt enkelt enastående.

  • 16.12.2009

Vi har testat en kompaktkamera som har ett osedvanligt bra objektiv. Och det är just objektivet som är en av de största anledningarna till att vi utdelar ett av de högsta betyg vi någonsin har gett en kompaktkamera.

För det första täcker det ett zoomomfång som går från kraftig vidvinkel på 27 mm till imponerande tele på motsvarande 486 mm, vilket motsvarar vad många yrkesfotografer använder till naturoch sport. Zoomtiden mellan ytterlägena är 2,7 sekunder, och när man zoomar rör sig objektivet minimalt och ändrar bara längd med högst två centimeter. För det andra har kameran bildstabilisering i objektivet, och den är så effektiv att man kan fotografera handhållet med tre till fyra steg längre slutartider än normalt.

Sist men inte minst har vi bildkvaliteten. Ingen missteckning syns till, och skärpan är fin i hela zoomomfånget, till och med vid full bländare.

Anpassar inställningarna

Objektivet får bra uppbackning av en lång rad utmärkta autofunktioner. Motivprogrammen är relativt enkla att använda, men många andra funktioner ställer man in genom att trycka på knappar som reagerar långsammare än en programratt. Funktionen iA analyserar motivet och upptäcker automatiskt om det rör sig om en makrobild, en solnedgång eller ett porträtt, och anpassar kamerainställningarna efter detta. Den motivtyp som kameran väljer att använda visas som en liten ikon längst uppe till vänster på kamerans skärm eller i sökaren.

Vid ISO 400 och därunder blir bilderna fina utan kraftigt brus även i svagt ljus. Sedan sätter brusreduceringen igång och gör att förlusten av små detaljer blir mer synlig än bruset. Allt sammantaget kan resultatet vid höga ISO-värden jämföras med de bästa konkurrenterna.

Läs resten av artikeln i DIGITAL FOTO för alla nr 18/2009

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss