Cookie- och Sekretesspolicy

Panasonic rustar upp med nya resekameror

Sprillans nya modeller med spännande funktioner säkrar ännu mer fotoglädje på resan.

  • 04.02.2012

Panasonic är klara med Lumix DMC-TZ30 i den populära TZ-serien. Kameran har en inbyggd gps som sätter bilderna på kartan direkt i kameran när man väl har installerat kartdata från den medföljande dvd:n. Den har hela 20x zoom i sitt kompakta kamerahus, så man kommer väldigt nära sevärdheterna på resan. Brännviddsomfånget går från 24 mm till 384 mm, och det finns en ny och rejäl bildstabilisering. Upplösningen är 14,1 megapixel på en nyutvecklad High Sensitivity MOS-sensor, och man kan spela in video i Full HD. Priset är ännu inte fastställt.

En annan spännande nyhet är den nya, robusta modellen Lumix DMC-FT4. Den efterträder FT3, som rönte stora framgångar förra året. FT4 har inbyggd gps med karta, kompass, höjdmätare och barometer, vilket ger den äventyrssugna fotografen möjlighet att både hitta rätt och ta fram en prognos över väderförhållandena. Den robusta gummipackningen gör kameran vattentät ända ner till 12 meters djup, stötsäker vid fall från två meter och helt skyddad mot sand och smuts. Med hjälp av funktionen Panorama Shot kan man göra ett panorama som går till 360 grader. Priset förväntas hamna på drygt 3 500 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss