Cookie- och Sekretesspolicy
Sony har lanserat RX100 Mark III

På topp i svagt ljus

Sony har lanserat RX100 Mark III med inbyggd sökare och ljusstark optik.

  • 19.05.2014

Med Sony Cybershot RX100 III sägs det bli lättare att fotografera i svagt ljus. Objektivet är nämligen det ljusstarka ZEISS Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8 som ger möjlighet att fotografera bland annat både landskap på vidvinkel och porträtt med en snyggt oskarp bakgrund. Objektivet har även ett inbyggt ND-filter som gör att man t.ex. kan ta oskarpa bilder av vatten i rörelse.

Ett annat tillskott är OLED Tru-Finder-sökaren med popup-funktion och hög kontrast, som sägs ge en ljus och detaljerad bild är man håller kameran till ögat. Sökarens optiska yta har en så kallad ZEISS T-beläggning som ska minska förekomsten av reflexer. Kameran har även en inbyggd ögonsensor som automatiskt växlar mellan sökaren och skärmen.

Den stora cmos-sensorn är bakgrundsbelyst och av typen Exmor R med 20,1 megapixel. Sensorn backas upp av den senaste BIONZ X-processorn som är tre gånger snabbare än sin föregångare. Skärmen är av typen Xtra Fine på 3,0 tum som kan vridas 180 grader, så att man kan ta självporträtt med enhandsfattning. Kameran har dessutom inbyggt NFC och wi-fi.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss