Cookie- och Sekretesspolicy

Nytt flaggskepp från Canon

Canon lanserar nu den hett efterlängtade avlösaren till Powershot G1 X.

  • 13.02.2014

I kölvattnet av framgångarna med Powershot G1 X presenterar Canon i dag sitt nya flaggskepp Powershot G1 X Mark II. Kameran kan skryta med en sensor som är 4,5 gånger större än den typ som man vanligen hittar i avancerade kompaktkameror. G1 X Mark II har en ny typ av cmos-sensor på 12.8 megapixel som täcker iso-omfånget 100-12 800. Sensorn understöds av tillverkarens DIGIC 6-processor, och kombinationen av dessa sägs ge goda möjligheter att fånga motiv under besvärliga ljusförhållanden.

Kameran har 5x optisk zoom, vilket motsvarar 24-120 mm, och bländaromfånget går från F2.0 till F3.9. Med hjälp av två kontrollringar kan man justera zoom och fokus på samma sätt som på en spegelreflexkamera. Den nya optiken har nio bländarlameller, så att man lättare kan åstadkomma en snyggt oskarp bakgrund. Kameran har 31 autofokuspunkter, så att man lättare kan komponera sin bild och fokusera på ett motiv i bildramen.

Den tryckkänsliga skärmen är på 3,0 tum, och den kan vridas 180 grader uppåt och 45 grader neråt. Kameran har inbyggt wi-fi och NFC, vilket är nytt i Canons G-serie. G1 X Mark II förväntas kosta omkring 5250 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss