Cookie- och Sekretesspolicy

Nikon klara med helt ny kameratyp

Överraskande nog är Nikon klara med den nya kameraserien DL som består av kompaktkameror med stor sensor. Tills vidare finns det tre nya modeller.

  • 23.02.2016

Med den alldeles nya DL-serien är Nikon klara med tre splitternya kameror som alla har en 1-tumssensor, precis som Nikons kameror i Nikon 1-serien. Det rör sig således om kompaktkameror för den krävande entusiasten.

Den nya serien består som sagt av tre modeller, nämligen Nikon DL24-85 F1.8-2.8, Nikon DL18-50 F1.8-2.8 och Nikon DL24-500 F2.8-5.6. Alla tre kameramodellerna har ett NIKKOR-zoomobjektiv. Oavsett vilken av Nikons DL-kameror som man väljer kan man ta stillbilder på 20,8 megapixel i JPEG eller råformat samt för att spela in 4K-videoer med 30p/25p.

Alla DL-modellerna har dessutom Nikons avancerade hybrid AF-system som ger blixtsnabb motivregistrering. En EXPEED 6A-bildbehandlingsenhet med fyra CPU:er sägs vara hemligheten bakom kamerans imponerande exponeringshastighet på upp till 20 bilder i sekunden med kontinuerlig autofokus eller upp till hela 60 bilder per sekund med fokus låst på den första bilden. Det finns inbyggd bildstabilisering i samtliga kameror.

Nikon DL24-85 F1.8-2.8 har en tryckkänslig oled-skärm som är lutningsbar och har 1 037 000 punkter. Kameran har en popup-blixt, och objektivet har en inställningsring som kan anpassas av användaren samt en zoomring. Kameran finns i färgerna silver och svart och kostar 6890 kronor.

Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 har ett ljusstarkt vidvinkelobjektiv som har försetts med en nanokristallbeläggning som minimerar eftersläpningar och linsöverstrålningar. Skärmen är lutningsbar och tryckkänslig. Kameran finns i en klassisk svart färg och kostar 8590 kronor.

Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 har ett NIKKOR-zoomobjektiv med höga prestanda samt en zoomeffekt på 21x. VR-inställningen SPORT gör kameran idealisk för fotografer som ofta behöver ta bilder av motiv i rörelse. Kameran har dessutom en inbyggd elektronisk oled-sökare med 2 359 000 punkter samt en tryckkänslig och lutningsbar skärm. Kameran finns i svart och kostar 9390 kronor.

Läs också om Nikons toppmodell D5 som lanserades tidigare i år: Allt om nya Nikon D5

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss