Cookie- och Sekretesspolicy

Nikon klara med extrem kompaktkamera

Nya Coolpix AW100 klarar både vatten, slag och frost

  • 25.08.2011

Det är mycket länge sedan Nikon senast kunde erbjuda en extrem kompaktkamera som den aktiva och äventyrslystna fotografen kan ta med sig nästan överallt. Men nu har Coolpix AW100 kommit, och modellen är späckad med fina specifikationer.

Först och främst är kameran naturligtvis vattentät och klarar att följa med ända ner till 10 meters djup. Den är också tillräckligt robust för att överleva ett fall på 1,5 meter, och den är frostsäker ner till minus 10 grader.

Upplösningen är på 16,0 megapixlar, medan den optiska zoomen täcker ett bra område från 28 mm till 140 mm. Kameran har även ett gps-system med elektronisk kompass och en inbyggd världskarta, så att du kan se din fotorutt via en gps-logg.

Och så har Nikon sett till så att kameran är enkel att hantera, även under vatten. Via en särskild knapp aktiveras rörelsestyrning, så att du enkelt kan ta bilder med enhandsfattning. Funktionen gör det även enklare att fånga pangbilder med skidhandskarn på. Du kan läsa mer om nyheten här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss