Cookie- och Sekretesspolicy

Nikon-kamera använder Android

Nikon har i dag lanserat kameran Coolpix S800c, som är den första kompaktkameran från en av de stora tillverkarna som använder operativsystemet Android.

  • 22.08.2012

Coolpix S800c är något av en sensation. Det är nämligen första gången som en av de stora kameratillverkarna satsar på att förena kameratekniken och operativsystemet Android, som känns igen från smarttelefoner och pekdatorer.

Med Android 2.3 som operativsystem satsar man därmed på att verkligen underlätta åtkomsten till sociala medier som Facebook Google+ och Twitter direkt från kameran. Möjligheten att använda appar gör dessutom S800c till mycket mer än en kamera, då man nu också får tillgång till program, spel och annan underhållning.

Vad gäller kamerans specifikationer bjuder Coolpix S800c på 16,0 miljoner pixlar och en 10x zoom som täcker området 25–250 mm. Det finns inbyggt wi-fi och gps. Dessutom är den 3,5 tum stora skärmen tryckkänslig. Kameran spelar in video i Full HD. Coolpix S800c kommer till Sverige den 27 september till priset av 3 990 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss