Cookie- och Sekretesspolicy

Nikon Coolpix P7100

Här är en entusiastkamera med vidvinkel som lätt får plats i en stor ficka. Men själva kameratypen är hårt pressad av konkurrenterna på systemkamerasidan.

  • 27.01.2012

När Nikon i september 2010 presenterade den här kamerans föregångare Coolpix P7000 var det tydligt att de hade inspirerats av Canons populära G-serie. Nu är Coolpix P7100 redo att överta platsen. Här kan lcd-skärmen på 3,0 tum till och med vinklas upp och ner, men den går inte att vrida fritt som på exempelvis Canon Powershot G12. Det innebär i praktiken att man kan se skärmen på P7100 ur olika vinklar men inte i stående format. Då behöver man nämligen kunna vrida skärmen åt alla håll.
Den andra stora förändringen jämfört med P7000 är en ny inställningsratt längst fram, men annars har det inte hänt mycket. Sensor, objektiv och bildprocessor går igen, och därför kan man fortfarande inte spela in video i Full HD.

P7100 har i stort sett identiska specifikationer som Canon G12. Nikons starkaste kort är, förutom den större skärmen, att objektivet täcker zoomomfånget 28–200 mm, medan Canon bara klarar 28–140 mm.

Betyg: 82%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 2 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss