Cookie- och Sekretesspolicy
Olympus XZ-1

Ljusstark nyhet från Olympus

Med en minsta bländare på bara F1.8 och en stor bildsensor kan XZ-1 ta bra bilder även i svagt ljus.

  • 06.01.2011

Kameranyheterna har börjat strömma in från den stora CES-mässan i Las Vegas. Bland annat har Olympus presenterat en spännande kompaktkamera, XZ-1, som erbjuder mycket goda förutsättningar att fotografera i svagt ljus.

Objektivet har en minsta bländare på F1.8, och dessutom har kameran en extra stor bildsensor med en upplösning på 10,0 megapixlar. Det större sensorformatet betyder att varje enskild pixel är dubbelt så stor som på en vanlig kompaktkamerasensor med en upplösning på 14,0 megapixlar. Bildsensorn i Olympus XZ-1 är alltså mycket ljuskänslig, vilket borde ge en lägre brusnivå i kombination med den nya bildprocessorn TruePic V.

En bländare på F1.8 ger även bättre möjligheter att isolera huvudmotivet från bakgrunden. Vidare har XZ-1 en OLED-skärm på tre tum med bättre kontraståtergivning. Priset ligger på 4500 kronor.

En annan nyhet från Olympus är SP-610UZ som har 22x optisk zoom och möjlighet att ta 3D-bilder. Det gör man genom att först ta en bild och sedan panorera långsamt med kameran tills den tar ännu en bild. De sätts sedan samman automatiskt, så att den tredje dimensionen uppstår. Priser är 1900 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss