Cookie- och Sekretesspolicy

Ljusstark lyxkompakt från Olympus

Med en största bländaröppning på hela F1.8 kan man med nya XZ-10 jobba med skärpedjupet och fotografera i mycket svagt ljus.

  • 30.01.2013

Olympus utökar nu sortimentet av sina kompaktkameror i toppserien XZ med en liten lättviktare som bevarar styrkorna från de större modellerna. Nyheten XZ-10 har nämligen ett mycket ljusstarkt objektiv som går från hela F1.8 på vidvinkel till F2.7 på telet. Objektivet täcker området från 26 mm till 130 mm.

Bildsensorn är en bakgrundsbelyst cmos-sensor med en upplösning på 12,1 megapixel, och tillsammans med TruePic VI-bildprocessorn hålls bruset nere. En ring på objektivet gör det möjligt att snabbt och enkelt ställa in antingen bländare eller slutartid, och man kan fotografera i råformat.

XZ-10 har en tryckkänslig skärm på 3,0 tum med en upplösning på 920 000 punkter. Man kan ställa in skärpan på en del av motivet och ta bilden genom att bara röra vid skärmen. HD-video kan spelas in med hela 120 bilder per sekund. Du kan läsa mer om kameran här. Det rekommenderade priset ligger på 3799 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss