Cookie- och Sekretesspolicy

Komplement till spegelreflex

Olympus lanserar ny avancerad kompaktkamera med stor sensor och ljusstarkt objektiv.

  • 30.10.2013

Stylus 1 är en ny avancerad kompaktkamera från Olympus, som kan komplettera spegelreflexutrustningen. Här får man fullständigt manuell kontroll, en stor 1/17-tums BSI cmos-sensor med en upplösning på 12,0 megapixel och ett inbyggt kompakt, ljusstarkt i.Zuiko Digital zoomobjektiv med en fast bländare på F2.8. Objektivet har 7x optisk zoom och ett brännviddsomfång på 28-300 mm.

Objektivet har så kallad VCM-bildstabilisering som enligt tillverkaren ska ge skarpa bilder även när man fotograferar på fri hand på långa brännvidder i svagt ljus. Kamerans processor kommer från OM-D E-M5, vilket också gäller för den elektroniska sökaren med en upplösning på 44,0 miljoner punkter. Även designen hos Stylus 1 har inspirerats av OM-D som har ett stabilt grepp.

Kameran har även inbyggt wi-fi som gör det lätt att kommunicera direkt via smartphone. Man kan ladda upp bilder direkt till webben eller sociala medier och använda telefonen som fjärrkontroll. Kameran finns i svart och kommer i butikerna i slutet av november till ett förväntat pris på runt 5 000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss