Cookie- och Sekretesspolicy

Kompaktkamera med Micro Four Thirds

Panasonic Lumix DMC-LX100 är den första kompaktkameran med fast objektiv och en stor Micro Four Thirds-sensor, och till video har kameran ännu ett ess i rockärmen.

  • 16.09.2014

Kompaktkameror med stora sensorer är det nya svarta i kamerabranschen, och nu gör Panasonics LX-serie entré på arenan. Nya Lumix LX-100 har nämligen en Micro Four Thirds-sensor med samme storlek på 17,3 x 13,0 mm som i tillverkarens systemkameror. Därmed är sensorn hela fem gånger större än föregångaren LX7. Det bör ge betydligt högre bildkvalitet och goda möjligheter för att leka med skärpedjupet.

Sensorn har en upplösning på 12,7 megapixel och sitter bakom ett objektiv som motsvarar 24-75 mm. Ljusstyrkan på objektivet, med Leica-märkning, är F1.7-2.8. Till skillnad från många andra kompaktkameror har LX100 inbyggd sökare med en upplösning på hela 2,8 miljoner punkter.

Kameran har 49 fokuspunkter, och fokussystemet kan ställa in skärpan i mycket svagt ljus. Om motiven rör sig snabbt kan man dessutom ta hela 11 bilder i sekunden med kameran.

När det gäller video kan man med LX100 spela in i häftig 4K-upplösning på 3840 x 2160 pixlar med 25 eller 30 bilder i sekunden. Det rekommenderade priset för kameran är 9490 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss