Cookie- och Sekretesspolicy
Nyheter från Panasonic

Kompakta nyheter från Panasonic

Photokina är platsen för nya kameralanseringar, och i dag har Panasonic lanserat två splitter nya kameror som har den kompakta konstruktionen gemensam, även om de ska användas till vitt olika saker.

  • 19.09.2016

Nya LUMIX FZ2000 är vad Panasonic i presentationen kallar för en hybrid bridge camera, det vill säga en kamera som rent tekniskt med råge överträffar det som man vanligen förknippar med en kompaktkamera både vad gäller stillbilder och video, men som ändå har rätt små och smidiga mått.

FZ2000 bygger på en 1-tumssensor med 20,1 megapixel. Objektivet är det nyutvecklade LEICA DC VARIO-ELMART-systemet, och är ett fast objektiv med 20x optisk zoom och F2.8-F4.5.

Omräknat motsvarar detta en brännvidd på 24-480 mm, så man har gott om valmöjligheter i FZ2000. Objektivet har dessutom ett inbyggt ND-filter, och man kan spela in video i upp till 4K-kvalitet.

Om man köper en FZ2000 för att spela in video kan man både använda externa mikrofoner och samtidigt hålla koll på ljudkvaliteten. Kameran har nämligen en inbyggd 3,5 mm-kontakt så att man kan ansluta hörlurar. Att få allt detta i ett så pass litet format är dock inte gratis. FZ2000 har ett rekommenderat svenskt pris på 13 999 kronor.

4K i fickformat

Samtidigt har Panasonic även presenterat nya LUMIX LX15. LX15 satsar i ännu högre grad på att ge kvalitet som rent fysiskt får plats i fickan.

 Panasonic LUMIX LX15

Sensorn har precis samma specifikationer som hos FZ2000, det vill säga en 1-tums MOS-sensor på 20,1 megapixel. Objektivet är precis som hos FZ2000 från Leica, men bara med 3x optisk zoom, vilket motsvarar 24-72 mm. Bländaren går upp till F1.4.

LX15 kan spela in video i 4K, men tekniken kan också användas till att ta stillbilder i samma upplösning, det vill säga 8 megapixel. På så vis kan LX15 ta upp till 30 bilder per sekund, men om du föredrar video utlovar Panasonic 4K i lysande kvalitet.

LX15 klarar också slowmotion med hela 120 bilder i sekunden, vilket kan göras i full-HD som högst. LUMIX LX15 har ett rekommenderat pris på 7 999 kronor.

> Läs alla nyheterna från Photokina här:

Photokina: Få de senaste nyheterna.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss