Cookie- och Sekretesspolicy
Light L16

Kompakt med 16 inbyggda kameror och 52,0 megapixel

Light L16 tänjer verkligen på gränserna för hur en kamera kan se ut. Det har 16 inbyggda kameror, där tio av dem löser ut samtidigt. Bilderna är på 52,0 megapixel, och man kan justera fokus efter att bilden har tagits.

  • 11.10.2015

Glöm din stora spegelreflexkamera, de ljusstarka toppobjektiv och dina långa, tynga teleobjektiv. Allt du behöver är den här knasiga kameran som har inte mindre än 16 individuella kameror och objektiv inbyggda, alla med var sin fasta brännvidd. Upp till tio av kamerorna fyras av samtidigt. Bilderna läggs sedan samman i kameran, och de färdiga bilderna är på upp till 52,0 megapixel. Man har möjlighet att justera fokus efter att bilderna har tagits. Kameran har för övrigt bara en enda knapp, nämligen utlösarknappen. Inställningarna görs från den tryckkänsliga skärmen.

Light L16 har ett totalt brännviddsomfång på 35-135 mm och en största ljusstyrka på F1.2. Den har uppfunnits av entusiaster som älskar kvaliteten man får av en spegelreflexkamera, men som aldrig orkar släpa runt på den. Målsättningen har varit att skapa ett kompakt alternativ som ger samma kvalitet.

Light L16

Priset ligger just nu på 1300 dollar, och det blir ungefär 13 400 kronor inklusive tull och moms. Priset stiger dessutom efter den 6 november. Kameran kommer att vara färdig i slutet av sommaren 2016.

Bilderna nedan uppges ha tagits med kameran.

Du kan läsa mer om L16 här.

Light L16

Light L16

Light L16

Light L16

Light L16

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss