Cookie- och Sekretesspolicy

Hög kvalitet i fickan

Panasonic har utrustat sin nya resekamera TZ100 med en betydligt större bildsensor än tidigare. Det sägs ge bättre bildkvalitet.

  • 06.01.2016

Panasonics TZ-serie av kompakta resekameror med kraftig zoom har hittills haft relativt små bildsensorer, men nu har företaget lanserat Lumix DMC-TZ100 som har fått en bildsensor som är mer än fyra gånger så stor som i de övriga modellerna.

Det borde ge betydligt bättre bildkvalitet – även i svagt ljus – tack vare att de enskilda pixlarna är större och därmed kan ta upp mer ljus. Sensorn är av 1-tumstypen, vilket innebär en storlek på 13,2 x 8,8 mm. Detta är samma storlek som bland andra Nikon använder i deras systemkameror.

Entusiasten kan glädja sig över manuella inställningsmöjligheter samt att man kan fotografera i råformat, så att man kan få ännu bättre bildkvalitet i bildbehandlingen. Man kan till och med råkonvertera direkt i kameran.

TZ100 har en inbyggd, elektronisk sökare med en upplösning på 1,2 miljoner punkter, så man kan sätta kameran för ögat i stället för att använda den tryckkänsliga skärmen.

Objektivet täcker ett zoomomfång som motsvarar 25-250 mm, vilket innebär att man får både en relativt kraftig vidvinkel och tele, och ljusstyrkan är på F2.8-5.9. Kameran har inbyggd bildstabilisering som motverkar skakiga bilder när man fotograferar på fri hand.

På videosidan kan kameran spela in i den höga 4K-upplösningen med 30 bilder i sekunden, och man kan till och med plocka ut enstaka bilder på 8,3 megapixel ur videoinspelningarna. Därmed blir det enkelt att fånga helt rätt ögonblick. Om man fotograferar vid den fullständiga upplösningen på 20,0 megapixel kan man komma upp i tio bilder i sekunden.

Med funktionen Post Focus kan man ta en bild och sedan välja var fokus ska ligga i motivet. Panasonic har ännu inte tillkännagivit priset på den nya kameran.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss