Cookie- och Sekretesspolicy
Ricoh CX6

Hjälp med telefoto i ny kompaktkamera

Ricoh är klara med fickkameran CX6, som bjuder på snabb autofokus och en smart funktion som gör det lättare att använda tele.

  • 17.11.2011

Ricoh har nått fram till sjätte generationen av sina fickvänliga zoomkameror i CX-serien. CX6 har liksom föregångaren en optisk zoom på 10,7x, som motsvarar 28–300 mm, och upplösningen från cmos-sensorn är fortfarande 10,0 megapixlar. I gengäld har autofokusen förbättrats, så nu har kameran en särskild sensor som hela tiden mäter avståndet till motivet. På så sätt har den kontrastbaserade autofokusen alltid koll på det ungefärliga avståndet och kan fokusera snabbare.

Det har också tillkommit kontinuerlig autofokus, så att man kan ta flera bilder i rad av ett rörligt motiv utan att tappa fokus. Kameran har också fått bländar- och slutartidsprioriterande program, och så har Ricoh skapat en smart funktion som gör det lättare att ta bilder med tele.

När brännvidden går över vad som motsvarar 93 mm dyker det upp en liten bild längst ner i högra hörnet på lcd-skärmen. Den visar motivet med en brännvidd på 85 mm, och en liten ram på bilden visar det utsnitt man har med den aktuella brännvidden. På så sätt har man bättre koll på var man har zoomat in.

Lcd-skärmen är på 3,0 tum och har en ljusstyrka som är 1,7 gånger starkare än på föregångaren, tack vare särskilt vita pixlar. Ljusstyrkan justeras för övrigt efter det omgivande ljuset. Skärmen har en upplösning på 1 230 000 punkter.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss