Cookie- och Sekretesspolicy

Fujifilm utökar läcker X-serie

Fujifilm är klara med ännu en kamera med massor av X-faktor. XF1 är en fiffig kamera för finsmakarna, med retrodesign, konstläder och aluminiumhus. Innanmätet lever upp till kamerans klassiska yttre med ett ljusstarkt objektiv på F1.8, optisk bildstabilisering och stor sensor.

  • 24.09.2012

För dem som drömmer om en fiffig kompakt som komplement till spegelreflexen är Fujifilms XF1 ett intressant alternativ. Den har en litet större sensor än brukligt för kompaktkameror på 12 megapixel och klarar ISO 100–3 200, som kan utökas till 4 000–6 400 vid halva upplösningen. Sensorn har samma storlek som X10 och är litet större än konkurrenter som Canon S100 och Samsung EXF2 men mindre än Sony RX100.

Det är smart att objektivet nästan försvinner helt in i kameran när man stänger av den. En ring på objektivet fungerar som strömbrytare och zoomring. Brännvidden går från 25 mm till 100 mm, och den sexbladiga bländaren klarar att gå ända ner till F1.8 och har en makrofunktion med en närgräns på 3,0 cm.

Objektivet har inbyggd optisk bildstabilisering. Linserna har fått ett lager så kallad High Transmittance Electron Beam Coating, vilket ska ge skarpare bilder.

När man sätter på XF1 går det bara en halv sekund innan kameran är redo att plåta. Även fokussystemet är blixtsnabbt, lovar Fujifilm. Det finns ingen sökare, så man komponerar via skärmen på 3,0 tum.

Det går också att spela in film i Full HD samt att lägga till en rad filter och att göra panoramabilder på 360 grader.

Kameran är svept i skinnimitation som finns i svart, beige eller rött. Vi har ännu ingen uppgift om priset.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss