Cookie- och Sekretesspolicy

Fujifilm uppgraderar neråt

Med den kompakta Fujifilm X-A1 blir det ännu billigare att lägga vantarna på en av tillverkarens systemkameror. Den påminner mycket om X-M1, men den har fått en annan sensor.

  • 17.09.2013

När Fujifilm lanserade sitt nya spegellösa system började de uppifrån med flaggskeppet X-Pro1 och sedan dess har de arbetat sig neråt i sortimentet med billigare modeller. Nå kommer då turen till X-A1 som är deras bud på en bra budgetkamera.

På utsidan påminner den väldigt mycket om modellen X-M1 och den behåller t.ex. den vippbara skärmen med en upplösning på 920 000 punkter samt wi-fi. Den nya kameran levereras med paketobjektivet XC 16-50mm F3.5-5.6 OIS. Den stora skillnaden är bildsensorn, där Fujifilm i X-A1 använder en traditionell sensor i APS-C-storlek med en upplösning på 16,3 megapixel. Som jämförelse använder de större modellerna den speciella X-trans-bildsensorn utan lågpassfilter, och där pixlarna har placerats i ett särskilt mönster.

Med cmos-sensorn kan man fotografera med iso-värden upp till 25 600, och kameran har två inställningsrattar så att man snabbt kan ändra t.ex. bländare, slutartid eller exponeringskompensation. Du kan naturligtvis fotografera i råformat, och kameran har inbyggd blixt. X-A1 finns i färgerna svart, rött och blått, och den väger bara 330 gram. Vi har ännu inte sett några rekommenderade priser, men räkna med att kameran kommer att kosta runt 5300 kronor. Fujifilm har också lanserat zoomobjektivet Fujinon XC 50-230mm F4.5-6.7 OIS som täcker en brännvidd mellan 75 och 345 mm.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss