Cookie- och Sekretesspolicy

Canon tänker kreativt

I och med lanseringen av Powershot N har Canon nu kommit med en kamera som bryter med traditionell formgivning. Kameran är extremt kompakt och domineras av en praktisk vridbar skärm.

  • 10.01.2013

Canon har rett rykte om sig att vara konservativa när det gäller kamerautveckling, men i och med lanseringen av Powershot N, har Canon infört en ny och annorlunda kameradesign. Kamerans mått är blygsamma 7,9 x 6,0 x 2,9 cm, och den väger 195 gram. Upplösningen är på 12,1 megapixel, och objektivet har en brännvidd på 28-224 mm.

Mest iögonfallande på hela kameran är dess skärm på 2,8 tum som kan vinklas så att man kan fotografera ur annorlunda vinklar. Skärmen är dessutom tryckkänslig, och i stort sett alla funktioner styrs härifrån. Kameran har ingen traditionell utlösarknapp. I stället har den en speciell ring kring objektivet som man vrider på när man vill ta en bild. En annan ring används för att styra kamerans zoom.

Powershot N har inbyggt wi-fi och man kan snabbt ansluta till sin smarttelefon eller surfplatta för att överföra bilder. På så vis kan man blixtsnabbt lägga upp bilder på t.ex. Instagram eller Facebook. Kameran omfattar dessutom en massa kreativa effektfilter, och med en särskild app till smarttelefonen kan man överföra gps-data till bilderna. Kameran som finns i färgerna svart och vitt spelar in video i Full HD. Den kostar 2900 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss