Cookie- och Sekretesspolicy

Canon Powershot SX40 HS

Canon visar musklerna i klassen för kameror med kraftig zoom. SX40 frestar med hela 35x optisk zoom och hög hastighet. Ifall den ställer konkurrenterna mot väggen kan du läsa om här.

  • 03.02.2012

Klassen för kompakta kameror med ultrazoom har länge dominerats av Olympus och Panasonic. Men de senaste par åren har Canon också varit med i denna kategori, där man för ytterst rimliga pengar har fått en förfärlig massa optisk zoom. Powershot SX40 HS är Canons färskaste förslag, och den har hela 35x optisk zoom dold under det svarta och ergonomiskt genomtänkta plasthöljet. Liksom föregångaren SX30 IS täcker zoomen ett brännviddsomfång på 24–840 mm, vilket innebär att man med den här kameran kan ta både vidvinkelbilder av arkitektur och närbilder av exempelvis skogens fåglar.

Medan föregångaren hade en upplösning på 14,0 megapixel, har Canon överraskande nog valt att sänka upplösningen till 12,0 på SX40. Resultatet är bilder som inte kan beskäras lika hårt i ett bildbehandlingsprogram. I gengäld är de enskilda pixlarna på bildsensorn större. Det innebär att bildkvaliteten blir något bättre i svagt ljus och vid höga ISO-värden. Det blir mycket mindre bildbrus, och först vid ISO 1 600 blir det störande. Också den nya bildbearbetningsprocessorn Digic 5 gör positiv skillnad, då den är mycket effektivare när det gäller brusreduceringen än föregångaren Digic 4.

Betyg: 82%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 3 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss