Cookie- och Sekretesspolicy

Canon lanserar PowerShot G5 X och G9 X

Canons PowerShot G-serie är legendarisk, och nu lanserar Canon PowerShot G5 X och G9 X, vilket utökar serien av kompaktkameror med stora sensorer.

  • 13.10.2015

Sedan den första PowerShot G-kameran kom år 2000 har serien av kompakta kameror för entusiasterna fått massor av beröm för de många inställningsmöjligheterna och den höga bildkvaliteten. Nu utökar Canon serien med två nya modeller, PowerShot G9 och PowerShot G5 X.

PowerShot G5 X ser nästan ut som en spegelreflex i miniformat och har en inbyggd elektronisk sökare med 100 procents täckning, så man ser allt vad man får med i bilden.

Sökaren har en OLED-skärm med en upplösning på 2,36 miljoner punkter och en uppdateringshastighet på 120 bilder i sekunden, så man bör slippa hackiga rörelser.

Man kan visa olika informationer om kamerainställningarna längst ned i sökarbilden. Förutom sökaren kan man använda den vridbara och tryckkänsliga lcd-skärmen.

PowerShot G5 X har ett ljusstarkt objektiv med 4,2x zoom, vilket motsvarar 24-100 mm, och kameran har inbyggd bildstabilisering i fem led. Högst upp sitter en programratt och en ratt för direktval av exponeringskompensation. Dessutom finns där en liten, inbyggd blixt.

Kameran kan fotografera i råformat, så man kan få ut det mesta av den relativt stora sensorn på 13,2 x 8,8 mm med 20,0 megapixel. Sensorn är en bakbelyst cmos.

Nya PowerShot G9 X har samma sensor, men handhavandet har blivit enklare, så här finns det inte lika många knappar för direktval av bl.a. program. Det klarar man i stället via den tryckkänsliga skärmen. I gengäld är kameran mycket kompakt med sina 9,8 x 5,8 x 3,1 cm, och det är faktiskt 25 procent mindre än föregångaren G7 X.

Objektivet har 3x zoom motsvarande 28-84 mm med en ljusstyrka på F2.0-4.9.

Båda kamerorna spelar in video i Full HD med 60 bilder i sekunden, och man har full kontroll över fokus, bländare, slutartid och iso under videoinspelning. Båda kamerorna har en kontrollring kring objektivet som man bland annat kan använda för att ställa in bländare.

Både PowerShot G5 X och G9 X har inbyggt wi-fi med möjlighet att fjärrstyra kameran från en smarttelefon.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss