Cookie- och Sekretesspolicy

Canon kommer nära stjärnorna

En ny specialversion av EOS 60D passar perfekt för astrofotografer som älskar att fota avlägsna anhopningar av stjärnstoft.

  • 03.04.2012

Nyheten Canon EOS 60Da är optimerad för att kunna återge de röda nyanserna i nebulosor. Det normala infrarödfiltret framför bildsensorn har nämligen modifierats. Filtret är till för att skiydda mot färgstick vid vanlig fotografering men dämpar då även de speciella röda ljussignaler som kan ge vackrare astrobilder av de avlägsna gas- och stoftmolnen. Med 60Da fångas tre gånger så många av dessa röda nyanser.

Kameran bjuder i övrigt på samma funktioner som den normala EOS 60D och har alltså en upplösning på 18,0 megapixel och en vridbar skärm på 3,0 tum, och den klarar att gå upp till en ljuskänslighet på ISO 12 800. Nyheten avlöser 20Da, som lanserades för cirka sex år sen.

Du kan se ett exempel på skillnaden mellan EOS 60D och EOs 60Da här, där bägge kamerorna har fått fotografera en avlägsen nebulosa. Det rekommenderade priset för EOS 60Da är 13 900 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss