Cookie- och Sekretesspolicy

Canon äntligen klara med toppmodell

Efter över tre års väntetid har EOS 5D Mark III äntligen kommit, och Canon är nu redo att ta upp kampen mot Nikons D800.

  • 02.03.2012

Förväntningar och rykten har det varit gott om, men nu är det verklighet. Canons nya flaggskepp EOS 5D Mark III är klar. Till skillnad från Nikon, som med D800 bjuder på hela 36,2 megapixel, är Canon mer konservativa och håller upplösningen nere på 22,3 megapixel, vilket bara är 0,2 mer än i föregångaren. I gengäld är varenda pixel på fullformatssensorn fortfarande stor. Detta ska säkerställa ett stort dynamiskt omfång och brusfria bilder även vid ganska höga ISO-värden.

Kamerans normala ISO-omfång går upp till 26 600 men kan utökas till hela 102 400. Dessutom har kamerans autofokus förbättrats och är av samma typ som man också hittar i den helprofessionella EOS-1D X. Därmed bjuder EOS 5D Mark III på hela 61 fokuspunkter, varav 41 är av korstyp.

EOS 5D Mark III är också klar för action, då den tar upp till 6 bilder per sekund. Föregångaren klarade bara 3,9 bilder per sekund. Det finns dessutom en inbyggd HDR-funktion, och kamerans videodel har förbättrats rejält. Kamerans rekommenderade pris är 32 000 kronor för enbart kamerahuset. Försäljningsstarten är den 21 mars.

I samband med lanseringen av EOS 5D Mark III har Canon dessutom presenterat en del spännande tillbehör. Det är t.ex. den nya radiostyrda blixten, Speedlite 600EX-RT, gps-enheten GP-E2, som gör det möjligt att geotagga bilderna, den trådlösa sändaren WFT-E och batterigreppet BG-E11.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss