Cookie- och Sekretesspolicy

Blixtsnabba Coolpix S8100 nu i Sverige

Nikons Coolpix S8100 tar fem bilder i sekunden och har nästan mörkerseende. I dag lanseras den på den svenska marknaden.

  • 11.01.2011

Ska man fotografera sport eller andra actionmotiv med en kompaktkamera, då är Nikon Coolpix S8100 ett mycket bra val. Med en upplösning på 12,1 megapixlar tar kameran nämligen fem bilder i sekunden. Om man väljer sportprogrammet och trycker ner utlösarknappen till hälften sparar kameran automatiskt två bilder. På detta sätt kan man vara säker på att fånga en situation, även om man var någon bråkdels sekund för sen med att trycka ner knappen hela vägen.

Kameran har kontinuerlig autofokus och bildstabilisering samt optisk zoom på 10x som motsvarar 30 till 300 mm. Bildstabiliseringen ska enligt Nikon ge upp till fyra exponeringssteg.

Den bildalstrande tekniken är ny och har större ljusstyrka. EXPEED C2, som den heter, stöder ISO-värden upp till 3200.

S8100 har smart teknik som tar fram ännu fler detaljer i svagt ljus. Kameran kan sätta samman upp till fem bilder för att reducera bruset. Det finns även en funktion som ser till att bakgrunden blir ljus, även när man använder blixt. Detta lyckas S8100 med genom att ta en serie på fem bilder som sätts samman till en ljus bild utan brus. Sedan tar den en bild av motivet med blixt, och slutligen lägger den samman hela rasket till en perfekt exponerad blixtbild.

Den rekommenderade priset är 2690 kronor. Säljstart den 14 januari.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss