Cookie- och Sekretesspolicy

Bästa kvaliteten för fickan

När vi testar spegelreflex- och systemkameror är skillnaderna i specifikationer, utseende och kvalitet ofta bara marginella. Så är det inte i det här testet, där vi granskar kompaktkameror med stor sensor och enorma skillnader.

  • 01.12.2015

Ladda ner filen här.

Kompaktkamerorna är i regel utrustade med rätt små sensorer. Det gäller oavsett om det rör sig om fickkameror eller zoomkameror. Det finns dock även avancerade modeller med stora bildsensorer, som levererar bildkvalitet i spegelreflexklass. Det är den gruppen vi tittar på i det här testet, närmare bestämt i prisområdet 5 000-13 000 kronor.

I testet hittar vi tre kameror med APS-C-sensor, en med Four Thirds-bildsensor och två med så kallad 1-tumssensor. Dessutom har en kamera en Foveon-sensor med samma mått som en APS-C-sensor, men med en helt annorlunda konstruktion. Alla modeller kan precis som spegelreflex- och systemkamerorna fota i råformat, så man får i stor utsträckning en bra bildkvalitet i fickformat. Därför är kameratypen lämplig som komplement till den stora kamerautrustningen eller om man värderar en kompakt design högt och inte är nöjd med den kvalitet som mobiltelefoner och mindre kompaktkameror ger.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss