Cookie- och Sekretesspolicy

Kikare med 3D och HD-video

Sony är klara med naturfotografens bästa vän – en kikare som närmast påminner om en videokamera

  • 22.08.2011

Man tänker inte direkt på en kikare när man hör specifikationer som t.ex. autofokus, bildstabilisering, videoinspelning i Full HD och två inbyggda Exmor R cmos-sensorer. Men det är precis vad Sony nu lanserar i form av kikarmodellerna DEV-3 och DEV-5.

De är perfekta för alla naturälskare som inte nöjer sig med att observera djuren, utan även vill föreviga livet ute i det fria. Båda modellerna kan nämligen fånga det man tittar på med hjälp av en enda knapptryckning. Film spelas in i Full HD i formatet avchd. Och så har de avancerade kikarna både två uppsättningar optik och bildsensorer, så att allt även kan spelas in i äkta 3D med stereoljud.

Båda modellerna har 10x optisk zoom, men med storebrodern DEV-5 kan man zooma in digitalt till 20x. Det går naturligtvis ut en aning över bildkvaliteten, man kan vara bra när man vill observera något på långt avstånd. Den stora modellen har även inbyggd gps, så att du kan vara säker på att din position automatiskt noteras i tagningarna. Du kan läsa mer här. Det enda minuset är priserna som ligger på 1400 respektive 2000 dollar.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss