Cookie- och Sekretesspolicy

Kameraproduktionen påverkad av översvämningarna i Thailand

Flera namngivna kameramodeller blir inte färdiga i tid och har därmed skjutits på framtiden eftersom flera av tillverkarnas fabriker står under vatten.

  • 26.10.2011

Som en konsekvens av översvämningarna i Thailand har Sony meddelat att de nya kameramodellerna NEX-7 och Alpha 65 blir uppskjutna på obestämd tid. Andra kameratillverkare som t.ex. Nikon och Canon har också produktion i det drabbade området. Men även produktionen av externa hårddiskar är hårt drabbad. Omkring en fjärdedel av världens externa hårddiskar tillverkas i Thailand. Analysföretaget IDC uppskattar att översvämningarna har kostat landet en tredjedel av årets intäkter, eller det som motsvarar drygt 120 miljoner hårddiskar per år.

Redan nu kan man konstatera att hårddiskar därmed blir dyrare. Seagate och Western Digital som är bland de största tillverkarna av externa hårddiskar har varslat om förseningar. På vissa platser måste de stänga fabriker som står under vatten, medan de andra platserna har svårt att få fram reservdelar.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss