Cookie- och Sekretesspolicy
Camera Restricta

Kameran som bara tar unika bilder

Camera Restricta vägrar att ta bilder av motiv som det redan finns gott om. Det hjälper dig att ta mer originella bilder.

  • 23.09.2015

Det låter som ett framtidsscenario, men den här kameran stängs helt enkelt ned när du riktar den mot platser och motiv som det sedan tidigare finns gott om.

Camera Restricta, som den heter, söker efter bilder som har tagits på samma plats där du står, inom en radie av 35 meter. För att hitta dessa söker den på bildtjänsterna Flickr och Panoramio.

Antalet bilder som kameran hittar visas på en display på baksidan. Medan kameran söker hör man ett klick för varje bild som den hittar, precis som hos en geigermätare. På så vis kan man enkelt lyssna sig fram till en tyst och därmed unik plats.

Så länge som antalet bilder ligger under en viss nivå visas ökarbilden och man kan ta bilder. Men om kameran hittar för många bilder visas ett varningsmeddelande på skärmen, ett rött kryss visas i sökarbilden och man får inte lov att ta bilden.
camera restricta
Tills vidare är kameran ett koncept som har uppfunnits av den tyska fotografen och designern Phillip Schmitt, och modellen på bilden är en 3D-utskriven version som bland annat innehåller en smarttelefon vars gps och wifi används tillsammans med högtalaren som avger ljud och skärmen som fungerar som kameraskärm.

Om Camera Restricta blir en framgång förutser Phillip Schmitt att det kommer att bli en sport att inte bara vara den första som tar en bild på en bestämd plats, utan även att vara den sista.

Du kan se en video av kameran genom att klicka här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss