Cookie- och Sekretesspolicy

Kameraindustrin får problem efter jordbävningen

Jordbävningen och dess följder är ett kolossalt slag mot den japanska industrin, och många stora företag har tvingats stoppa produktionen tills vidare. Det gäller även stora delar av den japanska kameraindustrin.

  • 15.03.2011

Jordbävningen i Japan har drabbat den japanska industrin hårt, inklusive tillverkningen av kameror och objektiv. Producenter som Canon och Nikon har fått stänga vissa fabriker.

En del av Canons objektivtillverkning ligger till exempel i den drabbade Honshu-provinsen, och här är tillverkningen tillfälligt stoppad – både på grund av tekniska problem i produktionsapparaten och på grund av att många anställda är personligen berörda av katstrofen. På samma sätt har Nikon tvingats stänga sin tillverkningsenhet i Sendai, där man bland annat gör Nikons toppmodeller D700 och D3S. Även här har katastrofen kostat liv.

Både Canon och Nikon har utarbetat katastrofplaner som ska normalisera tillverkningen så snabbt som möjligt. Samtidigt undersöker man möjligheten att flytta tillverkningen till andra fabriker.

De flesta nödhjälpsorganisationer arbetar för högtryck för att samla in pengar till de nödställda. Den som vill lämna ett bidrag kan bland annat göra det direkt till japanska Röda korset här

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss