Cookie- och Sekretesspolicy

Kameraanalys: Kör trådlöst eller försvinn

Kameratillverkarna riskerar att förlora stort mot smarttelefonerna om de inte snart tar sig samman. Användarna förväntar sig trådlösa funktioner.

  • 29.05.2012

Varenda ägare av en smarttelefon är van vid att ha tillgång till både kamera och trådlös anslutning. Och det är en stark kombination som riskerar att stjäla massor av kunder från kameratillverkarna, om dessa inte snart börjar erbjuda samma möjligheter.

Detta är i grova drag slutsatsen i en analys gjord av Infotrends kallad North America Consumer Digital Camera Forecast 2011-2017. Enligt rapporten är användarna vana vid de trådlösa funktionerna, och detta är framtiden på fotoområdet. Analysen fastslår bland annat att "digitalkameratillverkarna måste tillgodose detta önskemål eller riskera att förlora en kund".

Och enligt analysförfattarna är det bråttom. De anser att genombrottet för kameror med trådlösa funktioner bör komma redan i år. Du kan läsa mer om rapportens slutsatser på engelska här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss