Cookie- och Sekretesspolicy

Gummi på EOS 650D kan ge allergi

Det förekommer ett produktionsfel på vissa av Canons nya EOS 650D-modeller som med tiden kan göra handgreppet vitt och i sällsynta fall utlösa en allergisk reaktion. Reparationen är gratis.

  • 16.08.2012

Det är verkligen inte varje dag man varnas för allergiska reaktioner i samband med att man använder sin kamera. Men om du har köpt nya Canon EOS 650D finns det faktiskt en liten risk.

Det japanska företaget har nämligen kommit på att det har skett ett produktionsfel hos en underleverantör som levererar gummigreppen till kamerans två sidor. Det finns nämligen mer av ämnet zinkbis än vad det borde. Därför kan det svarta gummit bli vitt, och i sällsynta fall kan användaren få en allergisk hudreaktion.

Enligt Canon berörs ett begränsat antal enheter av EOS 650D, som har tillverkats mellan den 31 maj och den 27 juni 2012. Om du har oturen att äga ett av dessa exemplar kostar reparationen naturligtvis ingenting.

Du kan läsa mycket mer om detta speciella fenomen här på Canons svenska supportsida, där du også får veta hur du med hjälp av din kameras serienummer kan kolla om du är drabbad.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss